O nama


Liburnia Classic Club okuplja sve zaljubljenike u stare automobile, od onih koji uživaju samo u vožnji ovim savršenim "klasicima" pa sve do onih koji se bave restauracijom i održavanjem. 

Ljubav prema klasičnim, odnosno starodobnim automobilima bila je poticaj desetorici entuzijasta da u Opatiji 2009. godine osnuju udrugu pod imenom Liburnia Classic Club Opatija. Danas udruga broji preko 60 članova, koji su ili vlasnici starodobnih automobila ili se njima na bilo koji način žele baviti.

Članovi kluba redovito sudjeluju na rally vožnjama, kulturnim i sportskim manifestacijama, susretima vlasnika klasičnih vozila, izložbama te sajmovima rezervnih dijelova u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Udruga djeluje na području Liburnije i Istre, te surađuje klubovima u zemlji i inozemstvu. 

Najatraktivnija su ipak događanja poput rallyja ili druženja vlasnika automobila, a područje "Bisera Jadrana"  Opatije je za to upravo idealno. Savršeno uklopljeni u vizure ovog područja, stari automobili i članovi Liburnia Classic Cluba kroz razne manifestacije na najbolji način promoviraju turistički potencijal, prirodne ljepote, kulturu i gastronomiju ne samo Opatije, već i cijele Liburnije i Istre,  zaljubljenicima u klasični svijet ljepote na kotačima iz Hrvatske, Europe i svijeta.

Osnivači kluba


Osnivači kluba